I «Hemmeligheter» stifter vi på nytt bekjentskap med den tidligere spesialsoldaten, skarpskytteren og marinejegeren Snorre Hartmann, med flere liv på samvittigheten fra Bosnia-krigen og senere. Den første romanen med Snorre Hartmann i hovedrollen, «Skarpskytteren» (2012), ble nominert til Rivertonprisen som en av de fem beste krim-og spenningsromaner i 2012. «Hemmeligheter» er nok en mesterlig komponert og realistisk fortalt roman fra forfatterens tastatur, om menneskelig og samfunnsmessig dobbeltmoral og dens destruktive konsekvenser. Den kan leses frittstående fra «Skarpskytteren».

I romanen «Skarpskytteren» felte Snorre Hartmann forsvarsministeren etter å ha bevist at hun hadde tiltusket seg penger som bistandsarbeider under Bosnia-krigen på 1990-tallet.

Deretter ble han presset til å gå i skjul av de hemmelige tjenester. I årets roman møter vi ham igjen i Uppsala våren 2010, trekvart år etter at han ble tvunget i eksil, der han blir oppsøkt av en journalist i Dagens Næringsliv som er på sporet av krigsforbrytelser utført av norske soldater i Kosovo under krigene på Balkan. Igjen blir Snorre Hartmann virvlet inn i et høypolitisk spenningsdrama fullt av hemmeligheter, både blant soldatersom har vært i utenlandstjeneste og representanter fra maktens korridorer.

Om «Skarpskytteren»:

«Det handler om politisk makt, Norges rolle som en av de største våpenleverandører, moral og dobbeltmoral. Det er brutalt og spennende.»

Fra Rivertonprisens jurybegrunnelse for prisnominasjonen

«Hovedpersonen selv gir en ekstra energi til en fortettet, klaustrofobisk spenning i en bearbeidet språkdrakt
som kan sammenlignes med etablerte klassikere som for eksempel Dashiell Hammett.»

Førsteamanuensis Stig Kulset, Institutt for kunst og medievitenskap, NTNU

«En intrige jeg er glad for at jeg fikk være med på oppnøstingen av.»

Ronny Kjelsberg, Magasinet Rødt