Rolf Christopher Johansen Perreau (1986–2011) var en av de første som ble skutt på Utøya under terrorangrepet 22. juli 2011. Han var ett av de største politiske talentene i Arbeiderpartiet, leder av Sør-Trøndelag AUF og sentralstyremedlem i ungdomsfylkingen. Han hadde i mai 2011 gitt den 14 år gamle broren sin, Sebastian, reise og opphold på AUFs sommerleir i konfirmasjonsgave. 

De gledet seg begge til å kunne være sammen på Utøya. Sebastian var en av dem som maktet å flykte fra øya, ombord i båten Reiulf, som ble rodd med halvannen åre og truffet av en rekke skudd fra terroristens våpen, uten at noen ombord ble alvorlig skadet. 

Den norsk-franske familien Johansen Perreau er en av fem norske familier som hadde to barn på Utøya, men som fikk tilbake bare ett. I hele seks dager levde familien i uvisse om hva som hadde skjedd med den eldste sønnen. 

Om hvordan en nasjonal tragedie konkret rammet en familie, handler denne boken, skrevet av moren. Hun fører historien frem til september 2018. 

En gripende personlig beretning og et viktig erfaringsbasert dokument som også våger å stille kritiske spørsmål knyttet til hendelsene den sorte fredagen i 2011.

Boken er skrevet i samarbeid med Bjørn Stuevold.

_____________________________________________

Bare én kom tilbake. Nedtegnelser om 22. juli 2011.

ISBN 9788283240221. 224 sider (Innbundet). Kr. 349,-