Den russiske spion er Gard Erik Sandbakkens tredje roman med den tidligere spesialsoldaten og skarpskytteren Snorre Hartmann i sentrum. Denne gang blir Hartmann tilbakekalt fra arbeidet som etterretningsagent ved den norske ambassaden i Kiev for å bidra til avsløringen av en russisk spion plassert høyt i det norske statsapparatet. Handlingen er lagt til 2020, med en uoversiktlig og truende internasjonal politisk situasjon og autoritære ledere både i øst og vest. Hybridkrigen med falsk informasjon i tradisjonelle og sosiale medier spiller en viktig rolle, og kapitalinvesteringer brukt for å oppnå politiske mål er en økende trussel mot frihet og demokrati. 

Snorre Hartmann blir virvlet inn i et høypolitisk drama som utspiller seg i Kiev, Stockholm, Oslo, Berlin, København, London og San Fransisco.

Gard Erik Sandbakken har i Den russiske spion skrevet en mesterlig komponert og realistisk spenningsroman av internasjonalt format. Den kan leses uavhengig av Skarpskytteren (2012), som ble nominert til Rivertonprisen, og Hemmeligheter (2014), som også fikk en god kritikermottakelse.

–––––––––––––––––––––––––––

Den russiske spion. Roman

ISBN 9788283240122. 285 sider (innbundet). Kr. 349,-