HUGGORM er den enkle hovedtittelen på Karl H. Brox’ bok om den eneste giftslangen i norsk fauna og det dyret som undersøkelser viser at flest nordmenn kjenner redsel for. Boken, som er rikt fargeillustrert og den første selvstendige bok om huggorm på norsk, foreligger i bokhandelen ca. 10. juli.

Den europeiske huggormen, som er den arten som lever her i landet, er bare én av over 200 arter huggormer. Sør for Alpene finnes andre huggormer på det europeiske kontinentet. I Afrika, Asia og Amerika finnes langt farligere huggormer, for eksempel klapperslanger, Russels huggorm, hvesehuggormer, giftslanger som hvert år tar menneskeliv eller påfører mennesker store skader. Ingen har oversikt over hvor mange mennesker som årlig dør etter bitt fra giftslanger rundt om på kloden, men tallet kan være så høyt som 125 000. Noen av de verste menneskedreperne er huggormer.

Karl H. Brox har skrevet om huggormer både hjemme og ute, om deres biologi, gift, slangens plass i mytologien og den universelle slangefobi, en redsel som oppsto allerede hos de første mennesker, omgitt som de var av farlige slanger overalt, og som gjennom tusenårene har nedfelt seg i det menneskelige genmaterialet.

Velkommen til slangenes mytiske, fascinerende og farlige verden.

 


 

HUGGORM. Biologien. Fobien. Giften. Mytologien.

ISBN 9788283240030. Kr, 329,- (128 sider, rikt illustrert, innbundet)